Matkinas Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod Tacopaj allt på ett bräde !

Ingredienser

  • 500 gr nötfärs
  • 1 1/2 påsar tacokryddor
  • 1 dl vatten
  • 1 lök
  • 1 Stor röd spetspaprika
  • 2 st tomater
  • 1 brk majs
  • Deg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl flytande margarin
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk majonnäs eller mjölk
  • Instruktioner

    Stek nötfärsen ooch häll i tacokryddorna och vattnet , låt det puttra 15 minuter. Blanda ihop degen och klä en pajfom med degen. Häll i tacofärsen på pajskalet. Hacka parikan och tomaterna och strö det över pajen likaså majsen , skär löken i ringar och lägg även dom uppe på pajen avsluta med såsen som du klicka ut över tacopajen. Servera en god sallad till! Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    3.7
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    Kiiwih 22 februari 2012

    Såsen, eller "gojjan" som jag valt att kalla den, var himmelsk! Den gjorde hela pajen :-) Nästa gång ska jag ha något mer köttfärs (200gr till ungefär) då jag tyckte det var lite lite köttfärs, och minst dubbel sats av "gojjan" mest för att man inte kan få nog av den! Så vitt jag kan se finns det ingenting i receptet som berättar ugnstemp. osv. Jag förgräddade pajskalet i ca 15min i ungstemp. 200 grader tills det fått en svag färg. När jag lagt ingredienserna i skalet gräddade jag hela pajen i strax över 20min, fortfarande på 200 grader. Kan dessutom tillägga att jag stängde av ugnen och lät pajen stå i eftervärmen i säkert en timme innan servering, och det gick utmärkt - skalet blev inte "mosigt" eller liknande. Hoppas detta hjälpte de som undrar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben