Matmuffins med feta och aprikoser

Serverar: 12 portioner

Matiga muffins bakade på majsmjöl. Bra att ha i frysen. Tinar på minuten i mikron.

Ingredienser

  • 1 dl torkade aprikoser
  • 100 g fetaost
  • 1 ½ dl nötter, tex. pecan- cashewnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl/polenta
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • ½ dl olja
  • 2 ½ dl filmjölk eller yoghurt
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka aprikoserna. Skär fetaosten i tärningar. Hacka hälften av nötterna grovt.
    2. Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk eller yoghurt. Häll i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en tjock smet. Vänd ner aprikoser, fetaost och hackade nötter.
    3. Fördela i muffinsformar. Tryck försiktigt ner några hela nötter i varje muffins. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben