Matnyttig tricoloresallad
En nyttig, enkel maträtt som är en fröjd för ögat.
Ingredienser
3 dl quinoa tricolore - gryn från Frebaco
100 gram fetaost i bitar
8 st svarta oliver
8 st coctailtomater
1 st gul paprika
1 st avokado
2 msk olivolja
½ limefrukt
2 st vitlöksklyftor
valfri mängd oregano
varlfri mängd svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär under tiden paprikan i bitar och fräs i oljan tillsammans med pressad vitlök. Skär fetaosten, och avokadon i bitar samt halvera oliverna och coctailtomaterna. Blanda i alla grönsakerna i den färdigkokta quinoan. Krydda med oregano och svartpeppar samt pressa över några droppar lime.
- Servera ett gott bröd eller grillad quornfilé till som en vegetarisk rätt eller ät quinoan tillsammans med grillad kött eller fisk.
Liknande recept
Kommentarer (0)