Falugratäng

Serverar: 3 portioner

Enkelt och matnyttigt.

Ingredienser

  • 2 stora palsternackor (eller mer)
  • 3 stora morötter (eller mer)
  • Falukorv
  • 4-500 g hackad spenat
  • Vitlök
  • Tomater
  • Mozarellaost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötter och palsternacka i slantar. Koka dem al dente (ca 10 min).
    2. Skiva under tiden falukorv och tomater i tunna skivor.
    3. Häll av vattnet och lägg rotfrukterna i en ungsfast form som man smort med några droppar olja.
    4. Lägg ut falukorvsskivorna ovanpå rotfrukterna Bred ut spenaten som man saltat, pepprat samt smaksatt med vitlök ovanpå korven.
    5. Avsluta med att lägga ett lager med skivade tomater högst upp och strö över mozarellaost.
    6. Ugn: 200 grader, i ca 40 minuter.
    7. Om att man har RIKLIGT med rotfukter som bas behöver man inte ha potatis till denna rätt om man inte vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben