Classes krispiga falugratäng!

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktig smaskig och känns lyxig som korvrätt.

Ingredienser

  • 400-500 g falukorv
  • 8 st kokta potatisar
  • 400 gr krossade tomater
  • Vitlök efter smak
  • 4 skivor vitt bröd till krutonger
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 dl riven ost, gärna med smak
  • Instruktioner

    1. Lägg potatisskivorna i en smord form. Blanda krossade tomaterna med pressad vitlök efter smak. Ha på tomatkrosset över potatisskivorna. Lägg falukorvskivor som tegelpannor över.
    2. Skär bort kanterna på brödet och skär i småbitar 1 x 1 cm, blanda brödkrutongerna med persiljan och strö över korven. Sist ha över den rivna osten.
    3. Grädda i 225 grader i c:a 20 minuter.
    4. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben