Falufestgratäng med svamp

Serverar: 4 portioner

Vardagsgott och enkelt, där två sorters ost bildar ett frasigt osttäcke på gratängen.

Ingredienser

  • 600 g falukorv (glutenfri)
  • 3 msk smör
  • 250 g färsk svamp, t ex champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 200 g färska spenatblad
  • 400 g majskorn eller vita bönor
  • Osttäcke
  • 2 dl créme fraiche
  • 50 g riven cheddar, västerbotten eller annan lagrad ost
  • 50 g riven parmesanost
  • Servering
  • Ris, pasta eller potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Strimla och stek korven för sig i hälften av smöret. Skiva och stek svampen så vätskan försvinner, tillsätt resten av smöret och stek tills svampen fått färg. Salta, peppra och pressa över vitlök. Blanda ner korven i pannan. Tillsätt tomaterna i bitar. Koka 5 minuter utan lock. Skölj spenaten och rör ner den.
    3. Häll korvröran i en gratängform. Häll av vätskan från majsen eller bönorna och häll dem i formen. Blanda créme fraiche och riven ost och bred det över. Gratinera i ca 20 minuter till fin färg.
    4. Servera falugratängen med kokt ris, pasta eller potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben