Falugratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Min familj älskar den här gratängen. Jag har hittat receptet i matmagasinet.

Ingredienser

  • 500 g falukorv(ev glutenfri)
  • 1/2 liten purjolök
  • 100 g fäska Champinjoner (går bra med färdig också)
  • 4 ananasringar
  • 100 g tärnad bacon
  • 800 g fryst tärnad potatis (kokt tärnad potatis)
  • 2 1/2 dl färdig ostsås
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré (ketchup om man vill)
  • 1 msk chilisås
  • 2 pressade vitlöksklyftor (hackad i småbitar går också bra)
  • salt
  • cayennepeppar efter smak
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 224 grader. Skär falukorven i tärningar, ansa och skiva purjolök och svamp. Skär ananasen i mindre bitar. Varva falukorv, purjolök , svamp, ananas, bacon och potatistärningar i ugnsäker form. Blanda samman ostsås, grädde,tomatpuré, chilisås, vitlök, salt och cayennepeppar.. Häll såsen över gratängen och avsluta med den rivna osten. Tillaga i mitten av ugnen i 20 - 30 min.
    2. Den här rätten kan du göra lite som du vill, vitlök kan tex bytas mot vitlöksalt . Jag gör ju såklart större portioner än vad som står här eftersom jag har tre killar och en man som är hungriga av sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben