Mazariner, glutenfria

Serverar: 15 portioner

Supergoda mazariner gjorda på havremjöl och mandelmjöl. Det går bra att frysa mazarinerna och ta fram en när du blir sugen eller får oväntat besök.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 140 g havremjöl, glutenfritt
  • 240 g mandelmjöl
  • 200 g socker
  • 180 g maizena majsstärkelse
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 240 g smör, rumsvarmt
  • 480 g mandelmassa
  • 6 ägg, rumsvarma
  • Eventuellt 1-2 bittermandlar, finrivna
  • Glasyr
  • 200 g florsocker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Blanda smör, havremjöl, mandelmjöl, socker, maizena, äggulor och vaniljsocker till en smidig deg. Forma den till en längd, ca 20 cm, vira in den i plastfolie och lägg den i kylskåpet.
    2. Fyllning: Rör samman smör och mandelmassa, tillsätt äggen, ett i taget, och rör tills du får en slät smet. Tillsätt eventuellt riven bittermandel.
    3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
    4. Ta ut degen ur kylen. Dela den i 15 bitar och tryck ut dem i mazarinformar av aluminium. Lättast är att skiva degen i ½ cm tjocka skivor och trycka ut 1-2 skivor i varje form. Förgrädda mazarinbottnarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    5. Fyll formarna till 2/3 med fyllning och grädda dem mitt i ugnen i ytterligare 12-15 minuter. Låt dem svalna.
    6. Glasyr: Blanda florsocker, citronsaft och vatten i en kastrull och värm på spisen till 40 grader (här behövs en hushållstermometer)
    7. Stryk den varma glasyren över mazarinerna. Låt glasyren svalna innan du serverar mazarinerna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben