Mazarinmuffins

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 30 minuter

Ett roligt recept på muffins. Jätte goda att servera kylda en varm sommar dag med ett glas jordgubbssaft.

Ingredienser

  • 250 g grovt riven mandelmassa
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Rör mandelmassa, smör och socker till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Fördela smeten i ca 20 pappersformar. Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10 min. Glasera gärna färdiga, kalla muffins.
    2. Glasyr: 1 dl florsocker blandas med ca 1 msk vatten tills glasyren är smidig
    3. Tips!
    4. Smeten blir ganska tjock och kan vara svår att hälla ner i formarna. Använd 2 st matskedar och klicka i smet i formarna. Smeten smälter ut i formen under gräddningen och ytan blir jämn.
    5. De färdiga muffinsarna kan frysas och serveras med fördel ganska kalla

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben