Dessa muffins kommer garanterat att bli din nya favorit. Dumlefluffet som muffinsen toppas med är försvinnande god!
Muffinsen är godast när de har stått i kylen över natten.
Ingredienser
200 g smör
Ca 3 dl socker, 200 g
Ca 3 dl mandelmjöl, 200 g
4 ägg
25 g sojamjöl
25 g bovetemjöl
Dumlefluff
3 dl vispgrädde
170 g Dumlekolor, i bitar
Garnering
Valfritt glutenfritt strössel
Instruktioner
Sätt ugnen på 165 grader.
Vispa rumsvarmt smör med socker. Tillsätt mandelmjöl och sedan ett ägg i taget. Vispa till en jämn smet och vispa ner soja- och bovetemjöl. Fördela smeten i 12 muffinsformar gärna ställda i ett muffinsbleck. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Dumlefluff:
Värm grädden - men den får inte koka. Blanda i kolan och rör tills den smält. Låt svalna och ställ i kylen i minst 4 timmar. Vispa sedan upp grädden och klicka eller spritsa den på muffinsen. Tillsätt lite vanlig grädde om fluffet har för stark smak.