Mikaelas mandel- och mazarinmuffins

Serverar: 12 portioner

Dessa muffins kommer garanterat att bli din nya favorit. Dumlefluffet som muffinsen toppas med är försvinnande god! Muffinsen är godast när de har stått i kylen över natten.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • Ca 3 dl socker, 200 g
  • Ca 3 dl mandelmjöl, 200 g
  • 4 ägg
  • 25 g sojamjöl
  • 25 g bovetemjöl
  • Dumlefluff
  • 3 dl vispgrädde
  • 170 g Dumlekolor, i bitar
  • Garnering
  • Valfritt glutenfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 165 grader.
    2. Vispa rumsvarmt smör med socker. Tillsätt mandelmjöl och sedan ett ägg i taget. Vispa till en jämn smet och vispa ner soja- och bovetemjöl. Fördela smeten i 12 muffinsformar gärna ställda i ett muffinsbleck. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
    3. Dumlefluff: Värm grädden - men den får inte koka. Blanda i kolan och rör tills den smält. Låt svalna och ställ i kylen i minst 4 timmar. Vispa sedan upp grädden och klicka eller spritsa den på muffinsen. Tillsätt lite vanlig grädde om fluffet har för stark smak.
    4. Dekorera med valfritt glutenfritt strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben