Lättbakade mazarinrutor i långpanna,täckt med härlig citronkräm...
Ingredienser
Botten
200 g mandelmassa
200 g smör
1 dl socker
3 ägg
1½ dl vetemjöl
Citronkräm
2 dl crème fraiche
2 ägg
1½ dl socker
2 citroner
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en liten långpanna.
Riv mandelmassan. Tillsätt smör och socker.
Rör massan ljus och porös.
Tillsätt äggen ett i taget, rör smeten slät mellan varje ägg.
Sikta ner mjölet, rör åter smeten slät.
Bred ut smeten jämnt i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Citronkräm:
Blanda crème fraichen, äggen och sockret.
Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna.
Rör samman till slät konsistens.
Ta ur kakan ur ugnen, bred citronkrämen över.
Ställ in kakan i mitten av ugnen, grädda den i
ca 12 minuter eller tills krämen stannat.
Låt kakan kallna. Skär i rutor och njut.