Mazarinrutor med citronkräm

Serverar: 20 portioner

Lättbakade mazarinrutor i långpanna,täckt med härlig citronkräm...

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • Citronkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 citroner
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten långpanna. Riv mandelmassan. Tillsätt smör och socker. Rör massan ljus och porös. Tillsätt äggen ett i taget, rör smeten slät mellan varje ägg. Sikta ner mjölet, rör åter smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
    2. Citronkräm: Blanda crème fraichen, äggen och sockret. Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna. Rör samman till slät konsistens. Ta ur kakan ur ugnen, bred citronkrämen över. Ställ in kakan i mitten av ugnen, grädda den i ca 12 minuter eller tills krämen stannat. Låt kakan kallna. Skär i rutor och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben