Ett gammalt recept från Damernas Värld på 60-talet. En jättegod liten kaka!
Ingredienser
Mördeg
200 g margarin
3/4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
Fyllning
4 ägg
2 dl strösocker
200 g sötmandel
100 g margarin
Ev lite grön karamellfärg
Lite florsocker
Instruktioner
Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen, margarin, socker, mjöl. Klappa ut mördegen med mjölad hand, så den täcker botten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm) och går upp drygt 1 cm på kanterna av pannan.
Vispa ägg och socker mycket pösigt till fyllningen. Tillsätt den skållade, malda mandeln och margarinet, smält, avsvalnat. Tillsätt karamellfärg och rör om försiktigt.
Häll fyllningen i formen. Grädda i 200º i omkring 20 minuter.
Skär kakan i lagom stora, fyrkantiga eller avlånga bitar, då den svalnat. Sikta florsocker över.
När jag bakade denna kaka idag blev mördegen väldigt tunn eftersom den skulle tryckas ut till 30*40cm vilket jag inte lyckads med fast nästan, Så det resulterade i att fyllningen rann över.
Trots detta var det en mkt god kaka som jag varmt kan rekomendera. Kommer baka den igen!
Tack för ett härligt recept! Nu ska vi sätta oss vid brasan och fika på denna goda kaka medans det stormar och ösregnar utanför :-)
När jag bakade denna kaka idag blev mördegen väldigt tunn eftersom den skulle tryckas ut till 30*40cm vilket jag inte lyckads med fast nästan, Så det resulterade i att fyllningen rann över. Trots detta var det en mkt god kaka som jag varmt kan rekomendera. Kommer baka den igen! Tack för ett härligt recept! Nu ska vi sätta oss vid brasan och fika på denna goda kaka medans det stormar och ösregnar utanför :-)