Saftig biff (Phat neua tao jiaw dam)

Serverar: 4 portioner

Recept från "Maten från Thailand

Ingredienser

  • 1 msk konserverade svarta bönor, sköljda och grovt mosade
  • 3 msk grönsaks- eller kycklingbuljong, eller vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 3 – 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g mör rumpstek eller oxfilé, tunt skivad
  • 0,5 morot, skuren i tändstickstunna strimlor
  • 4 långbönor eller ett paket haricots verts (250 g)
  • 2 vårlökar, skurna i 2,5 cm långa bitar
  • några korianderblad, till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda svarta bönor, buljong, fisksås, ostronsås, sesamolja och socker i en liten skål.
    2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och fräs hälften av vitlöken under omrörning på medel-värme tills den är ljust brun.
    3. Tillsätt hälften av köttet och fräs under omrörning på medelvärme i 3–4 minuter eller tills köttet är genomlagat.
    4. Ta upp allt från woken och fortsätt med resterande vitlök och kött. Lägg tillbaka allt i woken.
    5. Tillsätt morot, bönor och såsblandningen i woken och fräs under omrörning i ytterligare 1–2 minuter. 6Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Rör ner vårlöken och låt koka några sekunder.
    6. Skeda upp på ett serveringsfat och garnera med korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben