Snabba mazarinrutor

Serverar: 16 portioner

Dessa rutor är en förenklad variant - men de är minst lika goda.

Ingredienser

  • 200 g mandel
  • 1 liter vatten
  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 7 - 8 droppar bittermandelolja (kan uteslutas)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 - 3 msk hallonsylt
  • 3 dl florsocker , ev med jordgubbssmak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln: Koka upp vattnet och lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka i cirka 1 minut.
    2. Häll mandeln i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Sedan är det lätt att trycka ut mandlarna ur skalen. Låt mandeln torka. Mal mandeln fint.
    3. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och bittermandeloljan.
    4. Blanda mandeln med mjöl och bakpulver i en separat skål. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
    5. Smöra en form, ca 30x20 cm och lägg sedan i ett bakplåtspapper, då glider inte pappret runt.
    6. Smöra ovanpå pappret. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan 20 minuter. Låt den svalna.
    7. Blanda sylt och florsocker. Bred glasyren över den avsvalnade mazarinkakan. Skär i rutor och servera.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben