Medelhavsbiffar med klyftpotatis och tzatziki

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

Perfekt recept för en tjejkväll

Ingredienser

  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 100 g fetaost
  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • Soltorkade tomater, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • Klyftpotatis hemgjord
  • Tzatziki
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 grovriven gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Potatis: Skala och klyfta potatisen. Lägg på ugnsfast plåt. Häll över olivolja, salt och pressad citron. Tillaga i ugn 225 grader i 40 min.
    2. Biffar: Hacka oliverna. Tärna fetaosten. Blanda lammfärs med ägg, ströbröd, vitlök, finhackad basilika, salt och svartpeppar. Rör i oliv- och fetaosthack. Forma till 8 biffar. Stek biffarna 4 minuter per sida i olja, gärna olivolja, i en stekpanna. Lägg biffarna på ett fat.
    3. Tzatziki: Låt yogurten rinna av i kaffefilter. Under tiden riv gurka. Krama ur så mycket vatten som möjligt. Rör ihop gurka, yogurt och pressad vitlök Salta

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 21 mars 2009

    Super smaskigt!! De goda biffarna smakade inte så mycket när man serverade de tillsammans med tzatzikin men jag ÄLSKAR tzatziki så det gjorde inget!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben