Medelhavsinspirerad potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den här potatissalladen har blivit en favorit! Underbart god till grillat kött.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 burk fetaost i olja
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 25 svarta oliver
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och låt den svalna något. Den skall inte kallna helt. Dela potatisen i lagom stora bitar (inte för små) Hacka rödlök och skär de soltorkade tomaterna i bitar. Blanda potatisen med rödlök, fetaost och soltorkade tomater. Bind ihop salladen med olja från fetaosten och de soltorkade tomaterna. Tillsätt oliver och persilja. Låt smakerna "gifta sig" med varandra en stund innan servering.
    2. Avnjut denna potatissallad till en god grillad köttbit och en fräsch grönsallad. Du blir garanterat inte besviken!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    EKC6150 20 juni 2009

    Jag bjöd på denna potatissalladen på självaste midsommarafton. Mycket uppskattat av samtliga inklusive mig själv. Den både såg trevlig ut och smakade mycket bra. Tack för receptet mvh Jocke

    blekfet 22 juni 2009

    Musig värre, smakade denna på en bjudning för något år sen, och äntligen hittade jag receptet. Denna sallad är verkligen att rekomendera!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben