Merguez med rostad paprika- och potatissallad

Serverar: 4 portioner

Om man har möjlighet att få tag i färsk merguez så slår den det mesta i korvväg. Harrisan, som är en tunisisk chilipasta, är väldigt stark så använd den varsamt.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 ½ tsk salt + 2 krm salt
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk harissa
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 400 g merguez (lammkorv, 17 %)
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba och skär potatisen i halvor eller klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
    2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs grönsakerna i 1 msk olja ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt.
    3. Blanda matyoghurt och harissa. Smaka av med 2 krm salt och svartpeppar. Stek eller grilla korven runt om ca 5 minuter.
    4. Blanda potatisen med grönsakerna och servera till korven, sås och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben