Merguez med rostad paprika- och potatissallad
Om man har möjlighet att få tag i färsk merguez så slår den det mesta i korvväg. Harrisan, som är en tunisisk chilipasta, är väldigt stark så använd den varsamt.
Ingredienser
800 g potatis
2 msk olivolja
1 ½ tsk salt + 2 krm salt
2 röda paprikor
1 rödlök
2 dl matyoghurt
1 msk harissa
1 krm nymald svartpeppar
400 g merguez (lammkorv, 17 %)
1 citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba och skär potatisen i halvor eller klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs grönsakerna i 1 msk olja ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt.
- Blanda matyoghurt och harissa. Smaka av med 2 krm salt och svartpeppar. Stek eller grilla korven runt om ca 5 minuter.
- Blanda potatisen med grönsakerna och servera till korven, sås och citronklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (0)