Mexicansk grönsakssoppa

Serverar: 6 portioner

God som förrätt. Har ej provat den här men ser fram emot att göra det.

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 1 finhackad lök
  • 2 finhackade blekselleristjälkar
  • 2 morötter i skurna tärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 220 g skivad okra
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 500 ml skalade urkärnade tomater
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk löksalt
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stor kastrull och fräs upp grönsakerna tills de är mjuka. Strö över mjölet och stek i 2 minuter.
    2. Tillsätt okra och grönsaksbuljong och låt sjuda i 30 minuter. Tillsätt tomater och kryddor och låt sjuda i 15 minuter.
    3. Serveras rykande hett.
    4. Tips: Använd gärna färsk vitlök i soppan. Vill man ha kött i så hade nog jag tagit i kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben