Mexikansk choklad

Serverar: 4-6 portioner

Något extra på en riktigt kall vinter eller höst kväll.

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g hackad mörk blockchoklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev 1 ½ dl likör, Kahlua eller Tia Maria
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk, farinsocker och kanel i en kastrull. Lägg den hackade chokladen i en skål. Häll mjölken het över chokladen. 2. Rör om tills chokladen smält. Häll tillbaka chokladen i kastrullen och låt den koka upp. Smaksätt med vaniljsocker. Häll i ev likör och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben