Mexikansk pulled pork med chiliglaze

Serverar: 5 portioner

Ett riktigt långkok med massa gottigheter :).

Ingredienser

  • 1 kg benfri fläskarré i bit
  • Rub
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 krm anchochilipeppar, Santa Maria
  • 2 krm paprikapulver
  • 1,5 tsk farinsocker
  • Smör till stekning
  • 1 dl BBQ-sås
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk fajitakrydda (finns i påse på Tacohyllan i butiken)
  • Chiliglaze
  • 1,5 dl honung
  • 1,5 dl sweet chilisauce
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • Vetetortillas
  • Gräddfil
  • Salsa
  • Majskorn
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°. Blanda kryddorna och och farinsockret och gnid in karrén. Bryn karrén runtom i lite smör i en stegryta så att den får en fin stekyta.
    2. Blanda BBQ-sås, vatten och fajitakrydda och häll över karrén. Sätt på ett lock som tål ugn och ställ formen i nedre delen av ugnen och låt stå 6–7 timmar. Ös köttet en gång i timmen och vänd på det efter cirka halva tiden. Köttet är färdigt när det känns riktigt mört och går lätt att dra isär.
    3. Blanda ihop glazen och pensla över köttet. Dra isär köttet och servera med salsa cocida eller "vanlig" salsa, vetetortillas, gräddfil, och en sallad på majskorn och hackad rödlök. Låt alla göra sin egen wrap.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6
    5
    20 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Annras 12 februari 2015

    Hej Irrevirre! Jag har ännu inte tillagat receptet, men det verkar så fruktansvärt gott, så helt klart kommer jag att laga detta! Hälsningar/Annras (f d Annper)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben