Serverar: 6 portioner
Tid: 1 dag
Långkok som alltid ger ett jättegott resultat. Passar perfekt för middag med vänner eller mysmiddag med familjen.
Började med att ta ut fläskkarré och låta den vila en timma i rumstemperatur. Sedan gnider jag in köttet med kryddblandningen och låter köttet vila ännu en timma. Lägger karrén i en lergryta och sätter på ugnen på 80 grader i 12 timmar. Tar ut köttet och låter svalna. Repar upp steken med en gaffel. Jag lägger köttet i en fryspåse och blandar med 1 dl hoisinsås och 1 dl sötsursås eventuellt lite peppar, salt och kajennpeppar och pressad vitlök. Låter vila i kylskåp under natten. Innan du ska servera middagen sätter du på ugnen på 225 grader och lägger ut köttet på en ungsplåt med plåtpapper. Låt det rostas i 15 minuter. Servera gärna med coleslaw och klyftpotatis. Själv tänkte jag servera pulled pork med hemmabakade hamburgerbröd eller nybakad baguette, coleslaw och rostade rotfrukter.