Pulled pork i lergryta.

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 dag

Långkok som alltid ger ett jättegott resultat. Passar perfekt för middag med vänner eller mysmiddag med familjen.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl sötsur sås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk kajennpeppar
  • Kryddblandning
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk muskadavosocker
  • 2 msk salt
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • Instruktioner

    Började med att ta ut fläskkarré och låta den vila en timma i rumstemperatur. Sedan gnider jag in köttet med kryddblandningen och låter köttet vila ännu en timma. Lägger karrén i en lergryta och sätter på ugnen på 80 grader i 12 timmar. Tar ut köttet och låter svalna. Repar upp steken med en gaffel. Jag lägger köttet i en fryspåse och blandar med 1 dl hoisinsås och 1 dl sötsursås eventuellt lite peppar, salt och kajennpeppar och pressad vitlök. Låter vila i kylskåp under natten. Innan du ska servera middagen sätter du på ugnen på 225 grader och lägger ut köttet på en ungsplåt med plåtpapper. Låt det rostas i 15 minuter. Servera gärna med coleslaw och klyftpotatis. Själv tänkte jag servera pulled pork med hemmabakade hamburgerbröd eller nybakad baguette, coleslaw och rostade rotfrukter.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6
    5
    20 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben