Pulled pork

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 timmar 20 minuter

Ett underbart recept från Allt om Mat. Har provat andra varianter men detta är bäst!

Ingredienser

  • Pulled pork
  • 1 1/2 kilo fläskkarré
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk stött spiskummin
  • 1 msk flingsalt
  • 1 1/2 tsk cayennepeppar
  • Sås
  • 2 dl ketchup
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk worcestersås
  • 1/2 tsk tabasco
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tillagning Stick i köttet med en gaffel (för att kryddorna ska kunna ta sig in). Skala och finhacka vitlöken. Blanda med paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och gnid in köttet. Lägg i en ugnssäker form. Täck med plast. Låt stå ca 12 timmar i kylen.
    2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar.
    3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 min och låt sedan såsen kallna.
    4. Pensla köttet 3–4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningstiden. Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6

    Kommentarer (1)

    HFF 5 januari 2017

    Rikgtigt bra recept. Kan tänka mig lite mer sälta men konsistensen blev superb och smaksättningen väldigt trevlig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben