Pulled chicken i lergryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar

Så gott, så enkelt och så uppskattat. Kan varieras i oändlighet, passar både till vardag och till fest. Med pitabröd, baguette, hamburgerbröd, eller bara en klyftpotatis och en härlig sallad.

Ingredienser

  • 2 dl honey chipotle bbq sås
  • 1 dl bbq sås ( sweet baby ray)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd lök
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 ½ msk paprikapulver
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 kg färska kycklingfiléer
  • Instruktioner

    Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligt i bunken. Putsa kycklingfiléerna och lägg som i såsen, låt ligga cirka 10 minuter i kylskåp. Ta fram en lergryta, sätt på ugnen på 150 grader. Lägg i kycklingen och all marinad i lergrytan och låt stå i ugnen i 2 till 2 1/2 timma. Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Serveras med dina favorit tillbehör. Exempelvis en nygräddad baguette, hemslagen bearneasesås eller en kryddig avokadoröra och klyftpotatis.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben