Serverar: 4 portioner
Få rätter har fått sådant genomslag på senare år som pulled pork. Lätt att göra men den kräver flera timmar i ugnen. Till vardags passar en supersnabb variant med färdiggrillad kyckling. Också perfekt fredagsmys. Välj en barbecuesås som inte är för söt. Tips! Prova att rosta majsen lätt i en torr panna. Det lyfter rätten ytterligare ett snäpp. Receptet har jag hittat i ICA's tidning Buffé.
Plocka/riv kycklingköttet i bitar. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns. Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma flaskan. Sätt på locket, skaka om, och häll i det sista av såsen i kastrullen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Skiva avokadon och klyfta tomaterna. Häll av majsen. Servera kycklingen med tillbehören samt bröden och låt alla ta för sig.