Mexikanska piroger

Serverar: 16 portioner

Viktväktarrecept. 6 poäng

Ingredienser

  • Deg
  • 2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 pkt jäst
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl flytande margarin
  • 4 ägg
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk olja
  • 2 msk finskuren röd chilifrukt
  • 400 g nötfärs max 10%
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk vatten
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Finhacka lök och fräs den mjuk i olja. Skär tunna skivor av chilifrukt, peta bort kärnor och vita mellanväggar. Rör ner chili och fräs i lökfräset, fortsätt att fräsa under omrörning tills färsen grynar sig. Rör ner övriga ingredienser, sänk värmen och låt puttra under lock i 10 minuter. Smaka av med kryddor. Låt svalna.
    2. Blanda vatten och salt i en skål, smula ner jästen och rör om tills jästen är löst. Rör i 4 dl mjöl och låt jäsa till dubbel storlek. Rör ihop margarin och ägg, häll ner i degen. Tillsätt resterande mjöl. Baka ut och lägg fyllningen.
    3. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben