Michaels grekiska gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god!

Ingredienser

  • 600 g nötkött (biff eller liknande, finare slag)
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 1/2 gurka
  • 300-400 g fetaost
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vitt vin
  • Ev balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar och stek bitarna. Stek den grovt hackade löken. Häll vinet i stekpannan, så att stekresterna löses upp. Häll över allt i en gryta.Salta och peppra. Efterstek i grytan på svag värme ca 1 timme.
    2. Skär tomaterna i bitar och ta bort "fruktköttet" Skrapa bort kärnorna i gurkan. Dela den längs efter och skär i skivor, halvmåneskivor.
    3. Tillsätt grönsakerna i slutet av efterstekningen. Låt allt koka upp 2-3 minuter Tillsätt den tärnade fetaosten.
    4. Servera med grovt bröd.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben