Michelles kalkonpanna

Serverar: 4 portioner

Ingenting särskilt alls, skulle man kunna säga, men då ljuger man förstås. Det här är gött!

Ingredienser

  • Ca 700 g kalkonfilé
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 dl crème fraiche gourmet med karljohan, timjan och citron
  • 70 - 80 g brieost
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Såsen
  • 3 dl naturell yoghurt (minst 3% fett)
  • 150-200 g färsk spenat
  • 1 tsk kummin
  • 50 g hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Skär kalkonfiléerna i bitar och bryn i en traktörpanna. Skär purjon i småbitar och tillsätt den när kalkonen är färdigbrynt.. Tillsätt brieosten i små klickar. Rör om och stek ca fem minuter så löken mjuknar och osten smälter. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar. Låt puttra 15-20 minuter.
    2. Skölj spenaten. Stek spenaten tillsammans med en tsk kummin tills den är våt och sladdrig. Låt kallna. Hacka valnötterna. Rör ner nötter och spenat i yoghurten. Ta lite mer yoghurt om det blir för tjockt.
    3. Servera kalkonpannan och yoghurtsåsen tillsammans på en stor tallrik med ris. Njut av en sval och kryddig Gewurztraminer som ackompanjemang.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben