Ingenting särskilt alls, skulle man kunna säga, men då ljuger man förstås. Det här är gött!
Ingredienser
Ca 700 g kalkonfilé
1 purjolök (liten)
2 dl crème fraiche gourmet med karljohan, timjan och citron
70 - 80 g brieost
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Såsen
3 dl naturell yoghurt (minst 3% fett)
150-200 g färsk spenat
1 tsk kummin
50 g hackade valnötter
Instruktioner
- Skär kalkonfiléerna i bitar och bryn i en traktörpanna. Skär purjon i småbitar och tillsätt den när kalkonen är färdigbrynt.. Tillsätt brieosten i små klickar. Rör om och stek ca fem minuter så löken mjuknar och osten smälter. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar. Låt puttra 15-20 minuter.
- Skölj spenaten. Stek spenaten tillsammans med en tsk kummin tills den är våt och sladdrig. Låt kallna. Hacka valnötterna. Rör ner nötter och spenat i yoghurten. Ta lite mer yoghurt om det blir för tjockt.
- Servera kalkonpannan och yoghurtsåsen tillsammans på en stor tallrik med ris. Njut av en sval och kryddig Gewurztraminer som ackompanjemang.
Liknande recept
Kommentarer (0)