Michelles fiskgratäng

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En lätt, snabb och god rätt som jag ofta gör hemma.

Ingredienser

  • 1 block torskfilé eller Alaska Pollock Fileér
  • 2 dl vatten
  • ½ gul lök
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk strösocker
  • Stuvning
  • 100 g margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • Spad från fisken
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Häll vatten, salt, socker och lök i en kastrull. Koka tills löken är halvkokt.
    2. Skär fisken i skivor och lägg i lagen, låt sjuda ca 1 minut. Lägg över fisken i en smord ugnsfast form (obs! spara lagen).
    3. Smält margarin i en kastrull och blanda i mjöl och vispa. Tillsätt mjölk och lagen. Låt allt koka ihop i några minuter.
    4. Slå stuvningen över fisken och strö över riven ost. Skär några skivor margarin och lägg över. Sätt in i ugnen på 225º i 20 minuter
    5. Servera med kokt potatis och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Michelle_Lindstrom 4 april 2009

    En egenhändigt tagen bild kanske inte så snygg men det är en bild i allafall :)

    lillafatima 9 april 2009

    hur länge ska fisken vara i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben