Midsommarsallad

Serverar: 4 portioner

Blanda en somrig sallad med många godsaker. Den passar lika bra till sillunchen som till middag med lax eller grillat.

Ingredienser

  • 0,5 l blandad sallad frisée, rucola och huvudsallat
  • 2 st avocado
  • 3 st tomat
  • 0,5 st honungsmelon eller galia
  • 100 g sockerärter, färska
  • 1 knippa rädisor
  • 1,5 dl brödkrutonger
  • Vinägrett
  • 2 msk äppelcidervinäger, eller vitvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa samman dressingen eller skaka ihop den i en burk.
    2. Riv salladen i bitar och lägg på ett stort fat eller i en salladsskål.
    3. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet och skär det i skivor. Skär också tomat och melon i skivor eller klyftor. Halvera sockerärterna på snedden. Halvera rädisorna om de är stora.
    4. Lägg alla grönsakerna i salladsskålen. Droppa över vinägrett efter smak och blanda alltsammans. Strö över brödkrutongerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben