Midsommarsallad med torsk

Serverar: 4 portioner

Midsommarsallad med torsk

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • Grön dressing
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • 1½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Sallad
  • 200 g färsk potatis
  • 1 huvud romansallad
  • 1 ask med mangoldskott
  • 6 kokta vaktelägg eller 3 vanliga ägg
  • Ca 8 ansjovisfiléer i olja
  • 2 msk stora kapris med skaft
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe färska morötter
  • 100 g haricots verts
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. ätbara blommor att garnera med
  • Instruktioner

    1. Skär ner fisken i mindre bitar som du lägger i en ugnsform. Baka i ugnen på 150 grader i 10-15 minuter. Mixa under tiden örter, citronsaft och olivolja till en grön dressing. Smaka av med salt och peppar.
    2. Häll dressingen över den varma fisken och ställ åt sidan. Koka potatis och primörer och skölj av primörerna med kallt vatten när de är klara. När potatisen kallnat delar du den i halvor.
    3. Skölj av salladen och lägg ut den på ett serveringsfat. Lägg på primörer, potatis, torsk, ägghalvorna, ansjovis och kapris.
    4. Salta och peppra, ringla över lite olivolja. Garnera med lite ätbara blommor. Servera med en citronklyfta och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben