Mikael Persbrandts tomat- och aprikossoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna släta soppa passar perfekt en kall vinterdag. Innehåller endast 171 kcal per portion. Så om du tänker på vikten, så är den utmärkt.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st chilipeppar, finhackad
  • 2 tsk olivolja
  • 12 st torkade aprikoser
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 9 dl vatten
  • 1 kruka salvia
  • 1 tsk mörkt muscovadoråsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Vitlökscreme
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 dl turkisk yoghurt 10%
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka och fräs lök, vitlök och chili i oljan. Lägg i aprikoser och fräs några minuter till.
    2. Häll i tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Hacka salviabladen och lägg i hälften, låt koka ca 20 minuter.
    3. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med socker, salt och peppar.
    4. Vitlökscreme: Riv eller pressa vitlök och blanda med yoghurt. Salta och peppra.
    5. Servera soppan med en klick vitlökscreme och resten av de hackade salviabladen. Ringla eventuellt över lite god olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben