Millas mästarsoppa

Serverar: 4 portioner

Den här soppan vann i tävlingen "Svensk fisksoppa". En smakrik soppa med två sorters fisk, lax och vit fisk.

Ingredienser

  • 350 g fisk av två sorter, t ex lax och vit fisk
  • 250 g räkor
  • 2½ dl torrt vitt vin
  • Dill
  • 2 medelstora potatisar
  • Ca 60 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 purjolökar, ca 200 g
  • 1½ msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater, ca 400 g
  • 4 dl vatten
  • 1½ dl grädde
  • 2-3 msk Touch of taste fiskfond
  • Pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Vitlöksbröd
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och ställ kallt. Lägg räkskalen i en kastrull, tillsätt vin och dill. Sjud i 5-7 minuter, sila och spara spadet.
    2. Skala potatis, rotselleri och morötter, ansa purjolöken. Skär allt i lagom bitar, fräs i smör i en gryta. Hacka vitlöken och låt den fräsa med. Tillsätt tomater, vatten, grädde och fond. Låt sjuda ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna. Häll i räkspadet, låt allt koka upp igen.
    3. Tillsätt fisken, skuren i mindre bitar. Låt sjuda tills den är genomkokt, 3-5 minuter. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt räkorna och servera soppan med ett varmt grovt vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben