Millas enkla fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En superenkel maträtt som ändå är till för fredagslyx. Man kan alternera om man vill ha den lätt, byt då ut grädde och crème fraiche till lättprodukter. Man kan även använda sig av kycklingfilé istället om man föredrar fågel framför kött. Båda är lika goda.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé (eller 4 stora kycklingfiléer)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 140 g bacon, 1 pkt
  • 1 röd paprika
  • ½ köttbuljongtärning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    Skär fläskfilé/kycklingfilé i mindre bitar, stek och krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. Klipp bacon i småbitar och stek dem. Ta fram en kastrull eller gryta, häll i grädde och crème fraiche, lägg i finhackad paprika låt koka upp. Tillsätt en ½ buljongtärning, salta och lägg i cirka en ½ msk grillkrydda. Smaka av med svartpeppar. Sedan är det dags för köttet och bacon att blandas ner i såsen. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Serveras med kokt ris (gärna jasmin) och en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben