Min franska äppelkaka

Fantastiskt god äppelkaka.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3-4 äpplen
  • ½ dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl ovispad vispgrädde
  • Instruktioner

    Ugn 200º. Smält smöret. Blanda ner socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Tryck ut degen i en pajform. Ställ i frysen i 15 minuter. Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i pajskalet. Blanda socker, kanel och mjöl och strö över. Häll över grädden. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    hunnebotjejen 4 oktober 2008

    Denna paj har blivit min favorit. Lätt att göra och jätte god. Har även gjort den utan äpplen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben