Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Vardagslyx mitt i veckan, och oj så lätt att göra! Prova själv...
Strimla baconet fint och stek krispigt i lite olja. Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar. Rulla till fina små bollar och stek sedan på medelvärme i smör och olja. Slå över vinet, låt koka in och tillsätt därefter vispgrädde. Smula ned osten och låt puttra ihop ca fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock. Vänd ner bacon, spenat och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
mordgott! Verkligen vardagslyx! tro vad du äter på helgernna? :)
Mycket gott! Lite annorlunda och nytt. Jag hade matlagningsgrädde och lät baconen rinna av ordentligt men det blev väldigt krämigt ändå och saknades knappast fett. Barnen var dock inte så förtjusta. De åt mest klyftpotatis som vi hade till.
Mycket gott! Fungerar helt klart som bjudrätt också. Hade ingen spenat. Jag använde också gräddädelost på tub, 175 gram till 1 kg lammfärs. Nöjde mig med ett paket bacon som jag "strösslade" över innan servering.