Mina barns gottigottgott-lammfärsbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vardagslyx mitt i veckan, och oj så lätt att göra! Prova själv...

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 400 g Lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 ägg
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 140 g ädelost
  • 100 g spenat
  • Salt och svartpeppar
  • Smör och olja till stekning
  • Instruktioner

    Strimla baconet fint och stek krispigt i lite olja. Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar. Rulla till fina små bollar och stek sedan på medelvärme i smör och olja. Slå över vinet, låt koka in och tillsätt därefter vispgrädde. Smula ned osten och låt puttra ihop ca fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock. Vänd ner bacon, spenat och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mumsan 22 november 2011

    mordgott! Verkligen vardagslyx! tro vad du äter på helgernna? :)

    missQ 22 mars 2015

    Mycket gott! Lite annorlunda och nytt. Jag hade matlagningsgrädde och lät baconen rinna av ordentligt men det blev väldigt krämigt ändå och saknades knappast fett. Barnen var dock inte så förtjusta. De åt mest klyftpotatis som vi hade till.

    carnis 7 februari 2016

    Mycket gott! Fungerar helt klart som bjudrätt också. Hade ingen spenat. Jag använde också gräddädelost på tub, 175 gram till 1 kg lammfärs. Nöjde mig med ett paket bacon som jag "strösslade" över innan servering.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben