Minibakelser med kaffesmak

Serverar: 30 portioner

Kakao i smeten, kaffe i fyllningen och björnbär på toppen - en riktig läckerbit!

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggula
  • 3½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 75 g riven mörk choklad
  • Fyllning
  • 2 msk smör
  • 3 msk starkt kallt kaffe
  • 4 dl florsocker med chokladsmak
  • 1 tsk kanel
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Bär
  • Apelsin
  • Tillbehör
  • Sprits
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulan. Blanda vetemjöl, kakao, salt och choklad. Rör ner blandningen i äggsmeten.
    2. Spritsa ut 60 klickar på en bakpappersklädd plåt. Ställ in dem i kylskåp i minst en timma. Du kan förbereda smeten kvällen före och låta de ogräddade kakorna stå i kylen över natten.
    3. Värm ugnen till 175 grader när du tar ut plåten ur kylen. Grädda kakorna ca 12 minuter mitt i ugnen.
    4. För över pappret med kakorna på ett galler och låt kakorna svalna.
    5. Gör fyllningen. Börja med att smälta smöret. Blanda kaffe, smör, florsocker och kanel till en fast smet.
    6. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg de andra över.
    7. Vispa grädden till garneringen och spritsa en klick på varje kaka. Dekorera med ett bär och en liten apelsinskiva.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben