Minimuffins med choklad och valnötter

Serverar: 45 portioner

Små muffins med mandelmassa i smeten, toppade med mörk choklad och valnötter!

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan. Rör smör och socker poröst. Rör ner mandelmassan till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
    2. Blanda mjöl mid bakpulver och rör ner i smeten. Fördela smeten till 3/4 i småbrödsformar (ca 4 cm i diam.)
    3. Grädda i 200 gr, 7-10 min. Prova med sticka. Smält blockchokladen. Spritsa en rund platta choklad på varje muffins och lägg på valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben