Mintchokladmousse

Serverar: 6 portioner

After eight ger moussen god mintsmak.

Ingredienser

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 6 after eight mintchokladplattor
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 2½ dl vispgrädde
  • 3 msk Marianne Crush
  • Garnering
  • 3 after eight chokladplattor
  • Färska eller tinade hallon
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Bryt sönder chokladen och mintchokladen. Lägg det i en värmetålig skål. Smält det i vattenbad. Tag upp skålen.
    2. Rör ner ägget under kraftig vispning och sedan äggulorna en och en under fortsatt vispning.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till skum. Rör först ner äggvitorna i chokladsmeten, sedan grädden och krossad Marianne Crush.
    4. Fördela smeten i 6 portionsglas och ställ dem kallt några timmar. Dela chokladplattorna på snedden och stick ner en halv platta i varje dessert. Garnera med hallon och mynta.
    5. Tips! Marianne Crusch = krossad Marianne, den hårda pepparminskaramellan med chokladfyllning.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4-6

    Kommentarer (2)

    ella.a@hotmail.se 14 mars 2011

    Super gott!!! :)

    Tinjep 25 september 2016

    Jättegott och lättlagat! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben