Crunchy mintchokladmousse

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Himmelsk gott. Kan göras dagen innan och stå i kylskåpet över natten för att spara tid.

Ingredienser

  • 110 g Mariannekarameller
  • 3 ägg
  • 2½ dl vispgrädde
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 6 After eight-plattor
  • 2 msk kakao
  • Garnering
  • 3 After eight-plattor
  • 3 passionsfrukter
  • Myntakvistar
  • Instruktioner

    Ta bort omslagspappren från karamellerna och lägg karamellerna i dubbla plastpåsar. Krossa dem med en kavel eller mortel. Knäck två av äggen och dela på äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum i en liten bunke. Vispa grädden hårt i en annan bunke. Bryt choklad och After eight i bitar. Lägg dem i en skål och ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör i chokladen medan den smälter. Ta skålen från vattnet och vispa ner det hela ägget med en elvisp. Tillsätt sedan äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning. Vänd försiktigt ner äggvitorna för hand i chokladsmeten, sedan grädde, Marianne-kross och kakao. Fördela smeten i 6 glas och ställ kallt till servering. Dela After eight -plattorna på snedden till trekanter och stick ner en halv platta i varje mousse. Dela passionsfrukterna, skrapa ur kärnorna och fördela dem på varje mousse. Lägg på en myntakvist och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben