Musli - lågkolhydrat

Serverar: 36 portioner

Tid: 2 timmar

Räcker mer än länge! Och man tröttnar inte!

Ingredienser

  • 12 dl stora havregryn eller boveteflingor
  • 2 dl vetekli eller kruskakli
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl hackade nötter eller mandlar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kokosfett* (inte den silverfärgade som finns på Ica)
  • 1 dl honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Blanda allt det torra. Blanda vatten, honung och kokosfett (värm fettet i micro för att få det lättflytande), tillsätt det torra.
    3. Blanda torrt och vått, vill du ha lite mer crunchy så tillsätter du mer av vatten och fett.
    4. Sprid ut i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 2 timmar. Rör om då och då, när blandningen är ljusbrun och torr tas den ut.
    5. När den svalnat tillsätts russin, dadlar eller tranbär. Förvara i lufttät förpackning!
    6. *Kokosfett kan köpas hos Hälsoknappen direkt

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben