Chokladhjärtan med mintchokladmousse

Serverar: 4 portioner

Mums

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 50 g choklad, valfri sort
  • 4 kakformar i form av hjärtan
  • Fyllning
  • 60 g After Eight*
  • 1 msk vatten
  • 15 g osaltat smör
  • 1 äggula
  • 1 äggvita
  • 2 msk Dansukker Strösocker
  • Eventuell garnering
  • kakpynt
  • Instruktioner

    1. Klä formarna med plastfilm. Smält chokladen över vattenbad. Pensla formarna med chokladen. Ställ svalt för att stelna. Vänd på formarna och tag bort plastfilmen.
    2. Lägg After Eight, vatten och smör i en skål som ställs över en kastrull med varmt vatten tills allt är smält. Rör i äggulan. Vispa äggvitan med sockret till fast skum och vänd ner i chokladsmeten. Fyll moussen i chokladformarna. Garnera eventuellt med kakpynt t ex små sockerhjärtan eller silverkulor.
    3. *Tag gärna vit After Eight om chokladformarna är mörka och mörk After Eight till vita formar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben