Choc Chip- peanutbutter cookies

Serverar: 15 portioner

Tid: 15 minuter

Stora, sega, underbara choc chip cookies med jordnötssmör som självklart kan tas bort. Då blir det vanliga choco chip cookies.

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • 50 g grovhackad mjölkchoklad
  • ev. 4 msk jordnötssmör (crunchy)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret, häll i en skål med farinsocker och socker rör om. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
    3. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en bunke, rör ner i smörblandningen.
    4. Klicka i jordnötssmöret en tesked i taget samt chokladen och rör ihop snabbt.
    5. Lägg kakdegen i högar på plåt med bakplåtspapper. Jag plattar till dom lite, så varje hög blir ca 2 cm. 1/2-1 dl per hög med ca 10 cm mellan varje hög.
    6. Grädda i ugn i 12-15 minuter, beroende på hur stora du gör dom samt hur sega du vill ha dom. Jag tar ut dom när dom fått lite färg i kanterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben