Choc Chip- peanutbutter cookies
Stora, sega, underbara choc chip cookies
med jordnötssmör som självklart kan tas bort. Då blir det vanliga choco chip cookies.
Ingredienser
4 dl mjöl
1 ½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
2 ½ dl farinsocker
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
150 g smör
1 ägg
1 äggula
100 g grovhackad mörk choklad
50 g grovhackad mjölkchoklad
ev. 4 msk jordnötssmör (crunchy)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret, häll i en skål med farinsocker och socker rör om. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
- Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en bunke, rör ner i smörblandningen.
- Klicka i jordnötssmöret en tesked i taget samt chokladen och rör ihop snabbt.
- Lägg kakdegen i högar på plåt med bakplåtspapper. Jag plattar till dom lite, så varje hög blir ca 2 cm. 1/2-1 dl per hög med ca 10 cm mellan varje hög.
- Grädda i ugn i 12-15 minuter, beroende på hur stora du gör dom samt hur sega du vill ha dom. Jag tar ut dom när dom fått lite färg i kanterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)