Mintchokladtårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 3 minuter

En lyxig kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (250 g, 30 rutor) och till att äta utav (150 g, 16 rutor).

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g after eight ( 12 st rutor)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 150 g after eight ( 18 st rutor)
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.
    2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
    3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
    4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
    5. Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
    6. Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
    7. Förvara tårtan svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mojzan 21 november 2008

    Mums fillibabba..och super enkel att göra

    miia69 13 december 2010

    Så otroligt enkel att göra! Jag hade bara en liten ask och i mitt tycke räckte en liten ask gott och väl - även om det säkert blir ännu lyxigare med en stor... GOOOD var den iaf!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben