Mintchokladtårta

Serverar: 16 portioner

Den är jättegod

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Chokladglasyr
  • 25 g margarin
  • 1 dl vispgrädde
  • 20 plattor after eight
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en form med löstagbar kantca 25 cm i diameter. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme, rör om då och då.
    3. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet häll smeten i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
    5. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
    6. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp. Garnera med after eight på tårtan, eventuellt vit.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 3 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben