Mintchokladtårta med små mintmaränger

Serverar: 10-12 portioner

Chokladstinn tårta med frasiga mintmaränger. Mint och choklad är en väldigt god smakkombination!

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad, 56-70%
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • Några droppar pepparmyntsolja
  • Chokladglasyr
  • 125 g mörk choklad, 64-70%
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 10 g rumsvarmt smör
  • 12 mintkarameller, Marianne
  • Mintmaränger
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk ättikssprit
  • Några droppar pepparmyntsolja
  • Hushållsfärg, gärna i olika färger
  • Servering
  • Lättvispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Mintmaränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa ihop äggvita, socker och ättikssprit till en fast smet i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är ca 55-60 grader.
    2. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa smeten tills den är kall. Dela upp smeten i olika skålar om du vill ha flera färger. Droppa i färgen, men var försiktig så att det inte blir för mycket.
    3. Spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt marängerna svalna. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
    4. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret i mikron eller över ett vattenbad. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och sikta i vetemjöl. Droppa i pepparmyntsoljan (var försiktigt så att det inte blir för mycket)
    5. Häll upp smeten i en smord springform, 24 cm i diameter. Grädda kakan i ugnen ca 25 minuter. Ta ut den och låt den svalna.
    6. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills chokladen har smält. Låt svalna något. Rör i smöret.
    7. Bred tryffeln över tårtan. Hacka karamellerna och strö över hacket när glasyren börjar stelna. Garnera med mintmaränger och servera några extra i en skål vid sidan om. Servera gärna lättvispad grädde eller vaniljglass till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 3 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben