Minted brownies

Serverar: 12 portioner

Som namnet antyder, en brownie med pepparmintssmak.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 50 g hasselnötter
  • 1 tsk hushållsarom med pepparmint
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Grovhacka chokladen och rör ner den, farinsockret och vattnet i smöret. Låt det smälta ihop på svag värme. Tillsätt vaniljsockret och snabbkaffepulvret. Ta av från värmen och låt svalna något.
    2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt chokladsmeten och äggen. Grovhacka nötterna, rör i dem och pepparmintsaromen i smeten. Blanda väl.
    3. Häll smeten i en smord form (ca 20x20 cm), smeten ska täcka ca 2 cm upp på kanterna. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Pudra florsocker över innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben