Mintglass

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • Glass
  • 1 ½ dl socker
  • 4 äggulor
  • 1 dl mjölk 3%
  • 4 dl grädde
  • 2 droppar pepparmintsolja (finns på apotek)
  • 3-4 droppar grön karamellfärg
  • Kiwisås
  • 5 st kiwifrukter
  • 1 ½ dl vitt vin
  • socker efter smak
  • Instruktioner

    Vispa samman socker, gulor och mjölk i en kastrull. Sjud på mycket svag värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Vispa grädden. Blanda äggkrämen med grädde, pepparmintsdroppar och karamellfärg. Häll i en 1 litersform. Frys iminst 4 timmar.Skala kiwin och kör den med vinet till en sås i mixer. Smaka av med socker.Doppa formen i hett vatten och stjälp upp på serveringsfat.Servera med kiwisåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben