Mintglass med grönt te

Serverar: 8 portioner

Testa den här glassen tillsammans med melon och litchi eller till en kopp grönt te med citron.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk, 3%
  • 3 dl grädde
  • 6 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk grönt tepulver (japanskt matchatepulver)
  • 10 droppar pepparmyntsolja eller 1 msk hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad rostfri kastrull, dra av kastrullen från värmen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt tepulver och vispa in det i blandningen. Häll den varma gräddmjölken över äggmassan och vispa.
    2. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud under vispning till 85 grader eller tills det börjar tjockna. Kyl hastigt ner kastrullen i iskallt vattenbad. Häll glassmassan genom en finmaskig sil i en bunke. Plasta in bunken och ställ den i kylen, gärna över natten så mognar massan och glassen blir krämig.
    3. Tillsätt mintolja eller mynta och kör i massan i en glassmaskin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben