Mintkolasås till desserten

Servera den till fruktsallad, glass och glassdesserter som marängsviss.

Ingredienser

  • 1 ask mascarpone
  • Några msk grädde
  • Kolasås på tub
  • Pepparmintessens eller eterisk olja pepparmynta med matkvalitet (t ex från Crearome)
  • Instruktioner

    1. Blanda mascarpone och grädde så det blir lite fluffigt. Rör ner kolasås och pepparmint efter behag. Smaka av med jämna mellanrum. Hur mycket du vill ha beror delvis på vad du serverar såsen/krämen till. Ibland är det gott med rejäl mintkolasås och ibland vill man ha något diskretare. Tänk på att inte överdosera pepparmyntan eftersom den är så koncentrerad.
    2. Ställ kallt tills det är dags att servera.
    3. Tips: Smaken påminner om Caramints (godis). Om du vill kan du krossa en eller flera caramintbitar och strö över toppen på skålen.
    4. Tips 2: Jag föredrar att inte blanda sås och färskostkräm för mycket utan så det blir lite strimmigt. För att mintsmaken ska bli jämn kan man röra ned den först och sedan röra i kolasås.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben