Mintkyssar

Serverar: 50 portioner

ännu ett recept...

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 krm ättiksprit
  • 4-5 droppar pepparmyntsolja
  • 40 gram blockchoklad
  • Instruktioner

    Blanda florsocker, vatten och ättiksprit i en kastrull. Koka upp och låt sockerlagen nå 115 grader, använd gärna en hushållstermometer. Ta av kastrullen och häll över lagen i en skål. Låt svalna lite. Droppa i pepparmyntsoljan och rör om tills massan börjar bli tjockflytande. Klicka snabbt ut massan i ungefär 50 klickar på bakplåtspapper och låt stelna. Smält chokladen och droppa en prick på varje karamell när de stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben